Geld is energie

Door Karin van Gaal

Geld speelt vaak een belangrijke rol in ons leven. Hoe we met geld omgaan geeft weer hoe we in het leven staan. Thema’s zoals de balans tussen ‘geven’ en ‘ontvangen’ en de mate van eigenwaarde die we onszelf toekennen, spelen hierbij een grote rol. Geld is namelijk sowieso een beloning voor inzet, tijd en energie.

Door jouw inzet, tijd en energie op waarde te schatten kun je daar ook dat ‘waardevolle’ geld voor ontvangen. Door de inzet, tijd en energie van de ander op waarde te schatten kun je ook dat ‘waardevolle’ geld uitgeven. Gezond geld is geld dat circuleert. Je kunt pas rijkdom ontvangen als je iedereen rijkdom gunt. Iedereen! Geld ontvangen, geld ergens voor vragen gaat alleen slagen als je geld kunt uitgeven en als je de ander ook jouw geld gunt.

Ik heb een paar vragen om eens over na te denken:

Welk gevoel geeft geld jou?
Heb je gelijk weerstand als je aan geld denkt?
Heeft geld een negatieve lading( gekregen)?
Kun je geld zien als de beloning voor jouw inzet?
Kun je geld uitgeven als beloning voor de inzet van een ander?
Vind je alles (te) duur?
Durf je te geloven in overvloed?
Denk je in tekorten?
Geld is energie

Geniet ervan, deel het, ontvang het, geef het, laat het stromen en focus op overvloed voor iedereen.

By | 2018-04-13T17:09:01+00:00 13 april 2018|